Все коллекции
Kasta
"Каста" загальна логіка та тонкощі взаємодії
"Каста" загальна логіка та тонкощі взаємодії
Vitali avatar
Автор: Vitali
Обновлено больше недели назад

Особливості робити маркетплейсу Каста.

  1. Різновиди

На Касту потрібно передавати товари з варіантами лише з розміру. У товару не може бути різновида за кольором та за розміром.

Для ідентифікації варіантів тв об'єднання товарів в одну картку, Каста використовує артикул. Тобто товари які відрізняються лише розмірами мають мати однаковий артикул. Якщо товари завантажені в Taradeevo з варіантами відповідно до вимог Каста то Tradeevo пропише однакові артикули для варіанті. Якщо товари завантажені без варіантів то ви можете використати експорт товарів з традеево в єксель, та прописати артикули там. Поле яке відповідає за артикули називається кста “kasta_sku”

Або скористатись функціоналом для їх побутування через “Масові зміни” вибравши вкладку “контент” поле “артикул” та натиснувши + вибрати на основі что створити артикул. Для цього вам необхідно вибрати дані які будуть спільні для товарів які відрізняються лише за розміром, Наприклад Назва + колір. Таким чином якщо у товарів однакова назва а колір відрізняється то система стоврить артикул на приклад Туфлі чоловічі зелені для всіх розмірів зеленого кольору,

2. Ідентифікація товару

Каста використовує декілька видів ідентифікації товарів

перший це за штрих кодом та більш поширений за набором параметрів.

Каста використовує такий набір з 4 параметрів: Артикул, бренд, колір, розмір.

Враховуючи цю особливість потрібно розуміти що якщо ви зміните хоча б один з цих параметрів то для касти фактично змінеться ID цього товару. Тобто якщо ви додали на Касту товар а потім на Tradeevo змінили його розмір і бажаєте оновити його на касті, то Каста створить новий товар, а старий так і залишиться не оновленим.

3. Передача товару на касту

По перше твори повинні відповідати вимогам Каста це стосується як самого контенту так і характеристик і зображень.

В Tradeevo реалізована можливість скачати необхідні характеристики для певної категорії товарів.

Тобто вам потрібно через масові зміни вибрати категорію товар та обрати функцію скачати характеристики.

Після чого система скачає необхідні для заповнення характеристики. Зверніть увагу що деякі з характеристик є обов'язковими для заповнення.

Дуже часто обов'язковими характеристиками є колір розмір, група підгрупа, належність.

Також потрібно знати що у Касти є вимоги до деяких обов'язкових характеристик особливо Розмір та Колір. Ці характеристики мають відповідати значенням яке сприймає Каста.

Для розмірів у Касти є своя розмірна сітка. Дуже важливо знати що розмірна сітка різних категорій може відрізнятись. Приклад для дитячої та дорослої сукні розмірні сітки відрізняються.

Що стосується кольорів то у касти Передбачено свій перелік кольорів.

Tradeevo передає на касу не саму назву характеристики, а її ID відповідно до вимог Касти. Таким чином якщо ви назвали колір каста таким чином що його немає в таблиці кольорів Каста то відповідно Tradeevo не зможе підібрати відповідний ID і ви не зможете передати такий товар на Касту.

Для того, щоб ви розуміли які вам використовувати назви кольорів та розміри ви можете скористуватись прикладом файлу імпорти який ви можете скачати безпосередньо в Hab kasta.

Також, якщо ви заповнили категорію товару і відмітили скачати харакерисики то система скачати з Каста, Характеристики і чи є вони обов'язковими та значення які ви можете обрати в редагуванні товару.

Зайдіть в редагування товару в каналі продаж Каста та натисніть на олівець для його редагування. Після чого виберіть вкладку характеристики та натисніть редагувати відповідну характеристику та виберіть зі списку необхідне значення,

4. Додавання товару на Касту по API.

Додавання товару на Касту відбувається в два этапа першим запитом Каста отримує інформацію про товар і перевіряє чи в неї вже є такий товар, якщо такого товару немає то Каста його створить. А після проходження модерації другим запитом можна передати контент до вже існуючого товару. Для цього вам потрібно натиснути один раз “ Вивантажити “ коли ви перший раз додаєте товар та другий раз натиснути “ Вивантажити “ коли товари пройдуть модерацію і попадають в Нові,

Нашли ответ на свой вопрос?